Hoe je eigen voor te bereiden op een sollicitatie

Onderzoek het profiel en achtergrond van het bedrijf. Begin door hun toekomstige doelstellingen en plannen te onderzoeken. Het leiden van het gesprek zal u maken als een goede investering op lange termijn. U zou ook bereid moeten zijn om diepgaand over de industrie, de organisatie en over de positie te spreken. Een training is hiervoor zeer geschikt.

Leer de naam van uw interviewer en baanpositie alvorens een gesprek aan te gaan. Toon initiatief terwijl u meer gevoel krijgt over het milieu binnen het bedrijf. Leer zo veel mogelijk aangezien u meer over het bedrijf en van de mensen kan komen te weten.

U kunt niet uw werkgeschiedenis of uw kwalificaties veranderen maar u kunt beter voor de dag komen dan elke andere kandidaat door enorm goed geïnformeerd te zijn over het bedrijf. Gebruik de website van het bedrijf, hun verslagen en artikelen van kranten om zoveel mogelijk informatie te verzamelen.

Denk aan vragen om aan uw interviewer te vragen. Het actief deelnemen tijdens het gesprek geeft een goede indruk van uw mate van belangstelling voor de baan. Vermijd vragen die gemakkelijk door een snel Internet onderzoek zouden kunnen worden beantwoord, of u zult eenvoudig lui kunnen overkomen.

Stel vragen die op uw vooruitzichten wijzen. „Welke nieuwe markten zijn het bedrijf in de volgende paar jaren te onderzoeken? En wat zijn de kansen voor professionele groei met betrekking tot deze baan kans. Stel vragen om met de interviewer te binden en uw enthousiasme te laten zien.

Stel vragen over wat er tijdens het gesprek wordt besproken. Hoewel u kunt worden verleid om aan alles met „absoluut te antwoorden! Toon aan dat u aandacht besteedt door te vragen voor meer details wanneer iets niet duidelijk is.

Als u een vriend hebt die ook voor een gesprek voorbereidingen treft, denk dan samen na welke voorbereidingen te treffen. Niet alleen zal dit u een manier geven om uw voorbereiding te structureren maar het zal u ook helpen comfortabel te worden met het geven van antwoorden en het vertellen van anekdotes.