Wat ICT’ers werkelijk van flexibel werken vinden

Vanwege bedrijfsvoordelen introduceren veel bedrijven hun werknemers met nieuwe regelingen voor flexibel werken. Dit is een reflectie op de verandering in behoefte voor zowel de werkgever als de werknemer.

Het introduceren van een beleid voor flexibel werken kan voor voordelen zorgen waar uw organisatie nooit eerder aan gedacht heeft. Wanneer u flexibele werktijden aanbiedt, is de kans groot dat u hoger opgeleide en gekwalificeerde ICT-professionals aantrekt, wat de kosten voor werving en selectie en het betalen van werknemers met ICT contract vacatures verminderd. Het is ook bewezen dat bedrijven met een beleid voor flexibele werktijden de werknemer vaker tevreden houden doordat zij de behoeften van de werknemer begrijpen.

Dus wat is nou eigenlijk “flexibel werken”? Flexibel werken wordt meestal in verband gebracht met tijd, bijvoorbeeld: part-time, flexi-time, blokuren en locatie zoals; thuis werken of vanuit een plaatselijk kantoor.

Voor een individu geeft dit flexibiliteit tijdens het managen van de ICT-carrière en balans zonder daarbij het ene voor het andere op te moeten geven. Flexibel werken is met name handig voor werknemers met familie of andere afhankelijke. Studies geven aan dat mensen met een betere balans tussen werk en privé-leven een lager stress gehalte hebben en beter presteren wanneer zij op kantoor zijn. Werkgevers geven ook aan dat het aantal zieke werknemers na het introduceren van flexibele werktijden drastisch is verminderd.

Met dit in gedachte heeft IT Job Board, specialist in ICT-vacatures, een enquête gehouden onder kandidaten om de behoefte en perceptie van flexibel werken en de invloed van flexibele ICT-banen op de carrière van de kandidaat te onderzoeken. De resultaten met betrekking tot de introductie flexibel werken gaven een mix van positieve en negatieve reacties weer.

Wanneer de ICT-professionals werden gevraagd om de criteria voor een nieuwe baan te rangschikken op belangrijkheid, gaven de kandidaten een duidelijke lijn weer tussen het salaris op de eerste plaats en flexibele werktijden op de tweede plaats.

50% van het aantal ICT-professionals met flexibele werktijden geeft aan dat de ICT-industrie zich nog niet heeft aangepast aan deze flexibele manier van werken. De andere 50% zegt dat er vaak een negatieve perceptie heerst bij het management van en bedrijf voor diegene die kiezen voor flexibele werktijden.

Ondanks de ontwikkelende verandering bij veel bedrijven voor flexibele werktijden heeft 38.9% geen flexi-uren en werd bij 81.5% niet eens de optie geboden. Desondanks zegt 90% graag flexi-uren te werken, wat bewijst dat het een populaire en belangrijke keuze is voor een carrière in de ICT.