Wat is loopbaanbegeleiding?

Zit je niet helemaal lekker in je huidige baan of wil je juist weten welke carrière goed bij jou past? Dan kan een traject voor loopbaanbegeleiding iets zijn. Wanneer je met een goede adviseur in zee gaat dan kun je makkelijker bij jezelf ontdekken wat je wilt, wat bij je past en hoe je jouw toekomst wilt invullen.

Loopbaanbegeleiding

Wanneer je een traject ingaat voor loopbaanbegeleiding dan krijg je professionele ondersteuning op maat van jouw behoeftes, wensen en situatie. Een coach helpt jou verder bij het nemen van loopbaankeuzes en -beslissingen.

Kenmerken loopbaanbegeleiding

Een goede loopbaanbegeleiding moet voldoen aan een aantal kenmerken. Te weten:

– Het gebeurt op jouw eigen initiatief en jouw behoeften vormen het uitgangspunt
– Tijdens de begeleiding staat het ontdekken, versterken en ontwikkelen van jouw competenties centraal. Op die manier kun je jouw loopbaan actiever beheren en jouw positie op de arbeidsmarkt versterken en verbeteren
– Bij een goede loopbaanbegeleiding hoort een persoonlijk ontwikkelplan dat uiteindelijk moet resulteren in meer impact op jouw inzetbaarheid en flexibiliteit op de arbeidsmarkt
– Loopbaanbegeleiding concentreert zich dan ook op de daadwerkelijke begeleiding. Het maakt geen deel uit van een andere vorm van begeleiding, opleiding of coaching.

Hoe ziet een traject eruit?

Wanneer je een traject voor loopbaanbegeleiding start dan is het gebruikelijk dat er eerst een gratis en vrijblijvend gesprek plaatsvindt. In dit gesprek wordt gekeken of een traject geschikt voor jou is en op welke manier dat zou kunnen plaatsvinden. Zo’n eerste gesprek is uiterst belangrijk omdat je op die manier kan inschatten of het centrum en de begeleider bij jou passen of misschien niet.

Wanneer een tweede gesprek plaatsvindt, dan start ook vaak de loopbaanbegeleiding.
Normaliter bestaat de aanpak dan uit drie verschillende fasen.
1.Samen met de loopbaanbegeleider kijk je wat jouw loopbaandoel is. Waar ligt jouw motivatie en welke banen passen goed bij je? Is dat misschien een it baan in Rotterdam? Het gebeurt regelmatig dat er oefeningen en opdrachten worden gedaan waarmee je meer inzicht krijgt in jouw competenties. Daarnaast ontdek je meer wat je belangrijk en minder belangrijk vindt.
2.Vervolgens stel je samen met je loopbaanbegeleider een persoonlijk ontwikkelplan op. In een dergelijk plan geef je aan welke stappen je moet ondernemen en zetten om jouw loopbaandoel te bereiken.
3.Op gezette tijden is het tijd voor evaluatie. Je overlegt dan met je loopbaanbegeleider hoe het gaat, hoe je de begeleiding hebt ervargen en of er bijgestuurd dient te worden.